Design og didaktik

YderZonen er indrettet i en fabrikshal på Ydernæs i Næstved, som tidligere har huset et trykkeri. Det har været en vigtig del af YderZonens projekt at få ombygget fabrikshallen, så den er funktionel og danner en praktisk ramme om YderZonen og samtidig illustrerer centrets hovedbudskaber om genbrug, klima og menneskets intelligente udnyttelse af naturens ressourcer.

De fysiske rammer i YderZonen understreger og forstærker vores budskaber og gør samtidig en ekspedition i YderZonen til en kulturel oplevelse. Allerede inden de besøgende er trådt indenfor i YderZonen, skal deres interesse, nysgerrighed og engagement vækkes. De besøgende skal transformeres fra gæster til aktive ekspeditionsdeltagere.

Når deltagerne ankommer til YderZonen, vil de blive budt velkommen af en facade, der på en gang er iøjnefaldende og harmonerer med sine omgivelser. Facademaleriet er den første appetitvækker, som fanger deltagernes interesse og giver et bud på, hvad de kan forvente sig af oplevelser i YderZonen.

Inde i den 1000 m2 store fabrikshal finder man de stationer, som deltagerne skal arbejde i under ekspeditionen: Tidsrummet, ekspeditionsfartøjet, amfiteatret bygget af affald, vandstationen, forbrændingsanlægget værkstedet og fremstidshjørnet, hvor der er plads til at vise forskellige bud på, hvordan vores samspil med naturen vil se ud i fremtiden.

Centrets fysiske rammer er designet i samarbejde med Jakob Bue og kunstnerduoen Ultragrøn, som består af Christian Elovara Dinesen og Morten Leck Plesner.

Jakobbue.dk

Ultragroen.dk